2019-2020 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenilemeleri Hakkında

2019-2020 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Katkı Payı ve Öğrenim Ücreti Yatırarak Ders Kaydı ve İnternet Üzerinden Kayıt Yenileme İşlemleri 27 Ocak 2020 tarihinde başlayacak olup; 31 Ocak 2020 saat:00.00’da sona erecektir. Normal eğitim süresinde olan öğrencilerimizden öğrenci katkı payı alınmayacaktır. Normal eğitim süresini tamamlayan 6111 sayılı kanun kapsamında eğitimine devam eden öğrencilerimiz 129 TL katkı payı ücreti ödeyeceklerdir. (Yüksek Lisans için 4 yarıyıl, Doktora için 8 yarıyılı tamamlayan öğrenciler öğrenci katkı payı ödeyeceklerdir).

Öğrenci katkı payı ödeyecek öğrencilerimiz, lisansüstü öğrencisi olduklarını ve öğrenci numaralarını söyleyerek Türkiye Halk Bankası şubelerine veya Enstitüler Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine https://golcuk.sdu.edu.tr/Ogrenci/OgrenciGiris.aspx  web adresinden giriş yaparak kredi kartı ile ödeme yapabilirler. EFT ile ödeme kabul edilmemektedir.

Ders kayıtları “golcuk.sdu.edu.tr” adresinden lisansüstü öğrenci bilgi sistemi üzerinden öğrenci numaraları ve şifrelerin girilmesi suretiyle yapılacak ve derslere onay danışmanlar tarafından verilecektir.

Kayıt yenileme işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Bu süre azami öğrenim sürelerinden sayılır.

Öğrenciler öncelikle başarısız oldukları dersleri almak ve başarmak zorundadırlar. Bu nedenle ders seçimi ve kayıt yenileme işlemleri gerçekleştirilirken öncelikle başarısız olunan dersler seçilmelidir.

Seçilen derslerde Ders Ekleme/Bırakma haftasında (07.02.2020-12.02.2020) değişiklik yapılabilir.

Tez dönemine geçen öğrencilerin Tez Önerileri en geç 12.02.2020 tarihine kadar Enstitümüze göndermeleri gerekmektedir.

Derslerini başarıyla tamamlayan doktora öğrencileri doktora yeterlik dersini seçeceklerdir. (2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar  Yarıyılı 5. dönemleri olan doktora programı öğrencilerimiz Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde belirtilen “…. Öğrenci en geç beşinci yarıyılın sonuna kadar yeterlik sınavına girmesi zorunludur” hükmüne istinaden söz konusu durumda olan öğrencilerin yeterlik dersini seçerek danışmanları ile tarih belirleyerek Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından teklif edilmek üzere (03.02.2020 – 29.05.2020) tarihleri arasında danışmanları ile tarih belirleyerek Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından teklif edilmek üzere yeterlik sınavına girmek zorundadırlar.

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında 5. dönemleri olduğu halde yeterlik sınavına girmedikleri için başarısız sayılan öğrenciler 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirerek akademik takvimde belirtilen (03.02.2020 – 29.05.2020 tarihleri arasında danışmanları ile tarih belirleyerek Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından teklif edilmek üzere II. yeterlik sınavına girmek zorundadırlar. Sınava girmeyen öğrenciler başarısız sayılarak öğrencilik kayıtları silinecektir.

Doktora programında tez önerisini vermiş ve Tez İzleme Aşamasında bulunan öğrencilerin tez dersini ve genel dersler menüsü altında bulunan T.İ.K. dersini seçerek onaylamaları gerekmektedir.

Yayın Tarihi: 24/01/2020