Mimarlık Planlama ve Tasarım

Mimarlık Planlama ve Tasarım Anabilim Dalı Programının Amacı

Mimarlık, Planlama ve Tasarım Anabilim Dalı Doktora Programı, Mimarlık Anabilim Dalı ve
Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı Yüksek Lisans mezunları arasından doktoralı insan gücünün ve akademik ortamda araştırma ve yayın sayısının artırılması amaçlanmaktadır.

Programın Kapsamı

Mimarlık, Planlama ve Tasarım Anabilim Dalı Doktora Programında öğrenciler genel kuramsal
bilgi ve mesleki kültür ve pratik bağlamındaki konularla ilgilenirler. Bilimsel bilgi üretimi ve araştırma yöntemleri üzerine çalışırlar. Böylece olası akademik kariyerleri ve yaşamları için ilk adımı da atmış olurlar. Üstün nitelikli ve kendi alanında rekabete açık, sektöre uyumlu, araştırmacı, yaratıcı, tasarım ve analitik düşünce yeteneğine sahip, evrensel bilgi üretimine katkı sağlayan ve teknolojiyi kullanabilme yeteneğine sahip akademik çalışma yapma özelliği kazandırmaktır.

Programın Açılma Gerekçesi

Mimarlık, Planlama ve Tasarım Anabilim Dalı Doktora Programı, üstün nitelikli ve kendi alanında rekabete açık, sektöre uyumlu, araştırmacı, yaratıcı, tasarım ve analitik düşünce yeteneğine sahip, evrensel bilgi üretimine katkı sağlayan ve teknolojiyi kullanabilme yeteneğine sahip akademik çalışma yapma özelliği kazandırmak amacıyla açılmıştır.

Mimarlık Planlama ve Tasarım ABD Eğitim programı sonrasında öğrenciler ne tür çalışmalar veya faaliyetler gösterebilir

Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler akademik ortamda çalışma imkanı
bulabilirler.
Anabilim Dalı İletişim Bilgileri:

Mimarlık Planlama ve Tasarım Anabilim Dalı Programı

Eğitim Dili Program Açılış Tarihi
Doktora Türkçe 23.08.2013

Ön Değerlendirme

Tezli Yüksek Lisans Doktora
Lisans Mezuniyet Notu -
Yüksek Lisans Mezuniyet Notu   -
ALES Puanı: Sayısal ≥ 55 ≥ 55
Yabancı Dil Puanı Dil sınavına girme şartı ≥ 55
İngilizce Program için Yabancı Dil Puanı ≥ 80 ≥ 80
Yabancı Uyruklu Adaylar için ALES Puanı (Eşdeğerliliği bulunan GRE, GMAT vb. sınavlar geçerlidir.) ≥ 55 ≥ 55
Sıralama Puan Tezli Yüksek Lisans Doktora
ALES Puanı %50 %50
Yabancı Dil Puanı %10 %10
Mezuniyet Notu %25 (Lisans) %25 (Yüksek Lisans)
Mülakat Sınav Notu %15 %15
Başarı Notu ≥ 60 ≥ 65

Anabilim Dalı Başkanı

• Prof. Dr. Şefika Gülin BEYHAN

Sorumlu Anabilim Dalı Başkan Yardımcısı

Anabilim Dalı Doktora Yeterlik Komitesi Üyeleri

Mimarlık, Planlama ve Tasarım Anabilim Dalı Doktora Programında ders veren öğretim üyelerimiz Bina Bilgisi, Yapı Bilgisi, Mimarlık Tarihi, Restorasyon, Şehircilik, Bölge Planlama alanlarında ve her alanın alt açılımında ilgili konularında uzmanlaşmıştır.