Enstitümüze Kayıt Hakkı Kazanan Uluslararası Öğrenciler (Yabancı Uyruklu Öğrenciler) Hk.

2019 - 2020 Güz Yarıyılı Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Yabancı Uyruklu Adayların Listesi için lütfen buraya tıklayınız.

Kesin Kayıt İçin Başvuru Tarihleri: 25 Temmuz-29 Ağustos 2019

Kayıt Adresi: SDÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERDEN KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

1. Koşullu Kabul Mektubu (Conditional Acceptance Letter) erişmek için buraya tıklayınız.

2. Diploma ve/veya mezuniyet belgelerinin aslı ile birlikte yeminli tercüme bürosu tarafından yapılmış Türkçe tercümesi,

3. Aldığı dersleri ve notları gösterir mezuniyet not ortalamasının (transkript) aslı ile birlikte yeminli tercüme bürosu tarafından yapılmış Türkçe tercümesi,

4. Türkçe eğitim veren lisansüstü programlara başvuran adaylar için Türkçe Dil Yeterlilik Belgesinin aslı,(C1 belgesi)

5. Katkı payı ücretini yatırdıklarını gösterir dekont, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Türkçe Programlarda Eğitim Görmeye hak kazanan Yabancı Uyruklu Öğrencilerden; 768 TL; farklı dilde eğitim veren programlarda eğitim göremeye hak kazananların öğrenim ücreti ise 1152 TL öğrenim ücreti alınacaktır.

6. Yabancı dil sınav sonuç belgesi(YDS, E-YDS YÖKDİL, TOEFL- IBT)

7. İl Emniyet Müdürlüğünden alınan ikamet belgesi aslı veya onaylı fotokopisi,

8. Pasaport ve öğrenim vizesinin aslı ile birlikte yeminli tercüme bürosu tarafından yapılmış Türkçe tercümeleri,

9. Niyet mektubu,

10. 2 adet referans mektubu,

11. Burs alan adayların burs belgelerinin aslı ile birlikte yeminli tercüme bürosu tarafından yapılmış Türkçe tecümesi.

Not: Belirtilen tarihlerde kesin kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

Yayın Tarihi: 24/07/2019